Razvoj

 
  Z metodo končnih elementov se analizira in optimizira distribucija temperature, napetosti in degormacije kompleksnih struktur ohišja.

 

Konstruktivne ideje na preizkusu.

Zasnove Samsonovih proizvodov se začnejo že v podjetju samem, kjer tudi dozorijo do končne izdelave. V napredek in razvoj investira SAMSON več kot je običajno v tej panogi - s ciljem, da bi izdelali tržno zanimive izdelke z zgledno uporabnostjo in ugodnim razmerjem med ceno in storitvijo.

Pri oblikovanju idej obstaja zelo tesen stik s kupcem, da se tako zagotovi optimalnost v praksi. Prav tako je za konstruktorje pomembna povezava med inženirji v podružnicah in lastno proizvodnjo.

SAMSON gradi pri svojih izdelkih dolgoročno na kombinaciji mehanike in elektronike, pri čemer so varnost delovanja, redno servisiranje in prijaznost okolju prednostni razvojni cilji.
 

V konstrukciji uporabljajo v povezavi s proizvodnjo CAD sisteme, ki omogočajo tridimenzionalno predstavo in emulacijo gibanja.

 

V laboratoriju za preiskave materiala se vsi uporabljeni materiali natančno preizkusijo, vendar pa so mnoge Samsonove naprave kot so npr. regulacijski ventili podvržene najtežjim obremenitvam in izredno agresivnim medijem. Zato je osnovni poudarek na prezkusu korozijske obstojnosti in ekstremne tesnosti.

Obsežna prototipna delavnica pri SAMSONU se opira na CNC stroje, ki so podatkovno povezani s CAD sistemom.

Na modernih preizkusnih progah se z avtomatiziranimi testnimi postopki optimirajo pretočno tehnične lastnosti proizvodov SAMSON. Pridobljeni podatki so osnova za razvoj natančnih metod za vnaprejšnje preračunavanje in izboljšanje obstoječih standardov.

Vsi ti ukrepi so v predpripravi proizvodnje potrebni, da končni izdelek lahko uspešno zadosti strogim zahtevam kupca.